Val op met unieke illustraties

Illustratie stekkers en snoeren Sabine van der Ploeg

Herkenbaar en origineel

Val op met je website, nieuwsbrief, blog of social mediaberichten. Versterk je uitstraling en kom regelmatig met een origineel beeld voor de dag. 

Het maakt je herkenbaar voor je doelgroep. En met terugkerende originele illustraties ben je online beter online vindbaar. 

Ik maak illustraties voor een boeken magazines jaarverslag, flyer, website, blog of social mediabericht. Dat kan een illustratie, infographic, strip of educatieve illustratie zijn. 

Illustraties op abonnementsbasis

Met illustraties op abonnementsbasis ben je verzekerd van originele illustraties die jouw informatie met regelmaat in the picture zet.

Je krijgt bijvoorbeeld per maand een op maat gemaakte illustratie die aansluit bij de uitstraling van je onderneming of bedrijf. Om de paar weken, per maand of kwartaal, net wat je nodig hebt.

Afhankelijk van het aantal en de stijl van de illustraties maak ik een prijs op maat. Een illustratie met daarop een of twee onderwerpen in kleur maak ik bijvoorbeeld vanaf 144,- per maand.

illustratie slapen op bureau Sabine van der Ploeg

Recensie

Petra Blankwaard
Petra BlankwaardWordPress specialist Indigo Webstudio
Lees verder
Ik heb door Het Illustratiekabinet een aantal illustraties laten maken voor gebruik op een zakelijk social media kanaal. Ze zijn superleuk geworden. Ik zocht een eigen stijl en dat heeft erg goed uitgepakt. Communicatie verliep prettig en vlot opgeleverd. Aanrader!
Dr. Marit WijnenOnderwijskundig adviseur Onderwijsbeleid en advies Erasmus MC
Lees verder
We zochten een illustratie die de kern van ons project in een oogopslag duidelijk maakte. Sabine heeft dat absoluut voor elkaar gekregen! Ze had niet veel woorden nodig om te begrijpen wat we wilden zien en daarmee had ze al heel snel goede eerste schetsen op papier gezet. Haar eigen toevoegingen en gekozen kleurencombinaties maakten het af. We zijn heel blij met het eindresultaat!
Maarten ValksCommercieel Manager Tworby
Lees verder
Als bedrijf kregen wij steeds vaker de vraag "maar hoe doen jullie dat dan"? Om deze vraag makkelijk én duidelijk te kunnen beantwoorden hebben wij Sabine gevraagd ons product en daar bijbehorende werkwijze uit te drukken in beeld. Het eerste contact was erg goed en vriendelijk en dat is gedurende de opdracht zo gebleven. De schetsen waren erg snel klaar en nagenoeg precies wat we in gedachte hadden. Enkele kleine aanpassingen waren zo gedaan. We zijn erg blij met het eindresultaat om zo ons verhaal nog meer kracht en duidelijkheid bij te kunnen zetten.
Previous
Next
Illustratie leadbuilders Sabine van der Ploeg

Versterk je uitstraling

De illustratie of infographic moeten passen bij jouw uitstraling, soms is dat schetsmatig en soms juist gedetailleerd maar wel altijd met vlotte lijnen.

Ik illustreer handmatig maar maak ook digitale illustraties met een wat strakkere uitstraling. De keuze voor een stijl is aan jou, afhankelijk van jouw uitstraling en doelgroep.

Een originele illustratie:

contact opnemen telefoon laptop

Werkwijze

illustratie windmolens op dak Sabine van der Ploeg
Stap 1 Samen bespreken we jouw verhaal, je doelgroep en de gewenste uitstraling.
Stap 2Als dit helder is maak ik een voorstel met daarin de kosten, het tijdsbestek en de wijze van aanleveren.
Stap 3Na goedkeuring ga ik aan de slag. Elke illustratie begint met een schets.
Stap 4De schets leg ik voor en naar aanleiding van jouw feedback werk ik deze uit.
Stap 5Ik lever de illustratie op de gewenste manier en in het afgesproken (digitale) formaat aan.

Illustratie stijl

Potlood, penseel of digitale pen

Een illustratie stijl moet passen. Passen bij jouw verhaal of jouw onderneming en huisstijl.

Binnen mijn illustratiestijl werk ik zowel digitaal als met potlood, inkt, verf en papier. Een digitaal getekende illustratie is net wat strakker. Een illustratie met inkt en verf heeft wat meer een schilderachtig effect. Vaak scan ik het handgeschilderde werk in en bewerk het digitaal voor een bepaalde effect.

Op welke manier ik een illustratie ook uitwerk, ik maak altijd een schets vooraf.

illustratie zet je zorgen opzij
Illustratie met minder details, met digitale pen getekend.

Veel of weinig detail

Het aantal uur dat het kost om een illustratie te maken hangt voor een groot deel af van het aantal onderwerpen en de hoeveelheid details. 

Een illustratie kan geheel in kleur maar ook in zwart-wit al dan niet met een steunkleur.

illustratie file Sabine van der Ploeg
Illustratie met veel details, met digitale pen getekend.
lijnillustratie character design
Illustratie in lijn en zwart wit, met digitale pen getekend.
illustratie hulp bij warm weer Sabine van der Ploeg
Illustratie met pen en penseel gemaakt in inkt en aquarelverf.