Illustraties voor kinderboeken

kinderboeken illustratie in de gordijnen Sabine van der Ploeg

Kinderboeken illustrator

Mijn naam is Sabine van der Ploeg, ik ben illustrator en illustreer kinderboeken, prentenboeken en jeugdboeken. Ik teken met oog voor detail en als het past met wat humor.  

Het is geweldig om al tekenend de karakters in het verhaal tot leven te brengen. Fantasierijke en originele illustraties  prikkelen de fantasie van de lezer.

Laat je jouw  kinderboek tot leven komen met illustraties?

Neem contact op, bel  06 1847 4548 of mail me op sabine@hetillustratiekabinet.nl.

Kinderboek illustraties

Als illustrator verdiep ik me eerst in jouw manuscript. Vervolgens bedenk  ik illustraties die passen bij de essentie van het verhaal . De eerste ideeën schets ik met potlood. 

Ik gebruik voor mijn illustraties voor kinderboeken verschillende materialen zoals inkt, potlood, aquarelverf en gouache. Dit combineer ik met  digitale techniek om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Om het verhaal tot leven te brengen en het belangrijkste uit te lichten speel ik in mijn illustraties met kleurcontrast, licht en donker, lijnen en verhoudingen. Net wat het verhaal past.

kinderboeken illustratie kat in toren Sabine van der Ploeg

Voorbeelden van mijn kinderboekillustratie werk

kinderboek illustratie drop scheppen Sabine van der Ploeg
illustratie mini informatie drop maken Sabine van der Ploeg

Twee illustraties gemaakt voor Schoolsupport Mini informatie, een educatief boekje over drop voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Illustratie en cover voor het prentenboek ‘Otis wordt onderschat” Deze illustraties zijn met digitale pen getekend.

illustratie prentenboek zeedieren Sabine van der Ploeg
illustratie prentenboek feest Sabine van der Ploeg
illustratie cover kinderboek De club van allerlei Sabine van der Ploeg
illustratie kinderboek Sabine van der Ploeg

De cover en een van de illustraties voor “De club van allerlei” van Scrivo Media. De illustraties aan de binnenzijde zijn in zwartwit met inkt getekend.

Dit zeggen anderen over mijn werk

Noortje van Stekelenburg
Lees verder
De illustraties zijn met aandacht en liefde gemaakt
VErg fijne samenwerking op afstand. Ondanks de afstand liep de communicatie goed en heeft Sabine van het illustratiekabinet geweldige illustraties gerealiseerd voor mijn kinderboek. Haar eigen inbreng is hier ook erg fijn bij. De illustraties zijn met aandacht en liefde gemaakt.
JosinaScrivo Media
Lees verder
Met het professionele resultaat zijn we erg blij
VVoor ons nieuwe kinderboek (De club van Allerlei) zochten we een illustrator en daarbij stuitten we op de mooie website van Sabine. Haar stijl van tekenen sprak ons direct aan. Het contact was makkelijk gelegd en de communicatie ging vlot, duidelijk én vriendelijk. Sabine dacht mee, kwam met ideeën, verwerkte aanpassingen zonder problemen en hield zich ruim aan de afspraken/deadlines. Kortom: het was prettig werken met Sabine en met het professionele resultaat zijn we heel blij. We verheugen ons erop om (hopelijk) een volgend deel met haar te maken.
Jessica van den Berg & Donny Capitein
Jessica van den Berg & Donny Capitein@username
Lees verder
Sabine heeft de ideeën voor ons kinderboek prachtig weten te vertalen in mooie en vrolijke prenten. Het verhaal wat we bedacht hebben is door haar dan ook echt tot leven gekomen. We kijken dan ook terug naar een zeer fijne samenwerking.
Previous
Next
kinderboek illustratie honden maken muziek Sabine van der Ploeg

Hoe werkt het?

illustratie presentator Sabine van der Ploeg
Stap 1 We bespreken je boek en de gewenste illustraties. Voor wie is het geschreven, wat is de essentie van het verhaal en welke illustratie stijl past daarbij.
Stap 2Als dit helder is krijg je van mij een voorstel met daarin de kosten, het tijdsbestek en de wijze van aanleveren.  Als je dat wil maak ik een betaalde proefillustratie.
Stap 3Ben je het er mee eens? Na goedkeuring ga ik aan de slag. Elke illustratie begint met een of meer schetsen.
Stap 4De schets leg ik aan je voor en naar aanleiding van jouw feedback pas ik het aan of werk ik de illustratie tot in de puntjes uit.
Stap 5Ik lever de illustratie op de gewenste manier en in het vooraf afgesproken (digitale) formaat aan.

Kosten kinderboeken illustraties

Een kinderboek illustreren is altijd maatwerk. Wanneer je je boek in eigen beheer uitgeeft maak ik na een intake meestal een prijsvoorstel. Dat voorstel  is gebaseerd op het aantal uren dat ik er aan verwacht te werken. Het geschatte aantal uur hangt af van de techniek, de stijl en de mate van karakters en details. 

illustratie kinderboek cover glijbaan