Naar welke tekenstijl ben je op zoek?

Een illustratiestijl moet passen bij jouw verhaal of jouw onderneming en huisstijl. Deze pagina geeft je een goed idee van de mogelijkheden. Kijk ook eens in mijn portfolio voor meer voorbeelden!

Een illustratiestijl moet passen

Een illustratie stijl moet passen bij jouw verhaal of jouw onderneming en huisstijl. Binnen mijn illustratiestijl werk ik zowel digitaal als met potlood, inkt, verf en papier. Handwerk  bewerk ik vaak ook nog digitaal. Een digitaal getekende illustratie is net wat strakker. Een illustratie met inkt en verf heeft meer een schilderachtig effect. Vaak scan ik het handgeschilderde werk in en bewerk het digitaal om een bepaald effect te bereiken.

Op welke manier ik een illustratie ook uitwerk, ik maak altijd een of meer schetsen die ik je vooraf voorleg.

twee illustratiestijlen met sporters

Inkt en verf versus ditale pen

Hier zie je goed de verschillen in uitwerking: de linker illustratie heb ik in inkt en aquarelverf uitgewerkt, de rechter illustratie met digitale pen.

illustratie hulp bij warm weer Sabine van der Ploeg

pen en penseel

Deze kleurrijke illustratie is getekend met inkt en geschilderd met aquarelverf.

lijnillustratie character design

digitale lijntekening

Deze zwart witte lijnillustratie is met een digitale pen getekend.

illustratie geen stress Sabine van der Ploeg

digitaal in kleur

Deze illustratie in kleur is met een digitale pen getekend.

kinderboeken illustratie kat en sport Sabine van der Ploeg

Meer of minder detail

De Illustratie hierboven heeft geen achtergrond en is minder gedetailleerd. Het aantal uur dat het kost om een illustratie te maken hangt voor een groot deel af van het onderwerp en van het aantal details.

illustratie file Sabine van der Ploeg

Lekker veel te zien

Op deze illustratie in kleur is veel te ontdekken. Hij heeft meerdere details en een achtergrond. Hij is met digitale pen getekend.

kinderboeken illustratie Sabine van der Ploeg

Onderwerp

Het onderwerp is gedetailleerd in kleur uitgewerkt en heeft geen achtergrond.  Getekend en geschilderd in inkt en aquareltechniek. 

Achtergrond

Deze illustratie heeft een gedetailleerde achtergrond. Die is  getekend en geschilderd met inkt- en aquareltechniek. 

Kosten van een illustratie

Een illustratie is altijd maatwerk. Na overleg ontvang je vooraf  altijd een prijsvoorstel. Het prijsvoorstel is gebaseerd op de geschatte maaktijd en waar je de illustraties voor wilt gebruiken. De maaktijd hangt af van de stijl en hoe gedetailleerd een illustratie uitgewerkt moet worden.