Sabine van der Ploeg

Mijn naam is Sabine, ik ben illustrator en grafisch vormgever. Illustreren, tekenen en schilderen is wat ik het liefste doe. Dat was altijd al zo, mijn schoolschriften stonden vroeger al vol stripverhalen.

Illustraties

Mijn inspiratie haal ik uit de wereld om mij heen. Door om mij heen te kijken en mijn fantasie het werk te laten doen. Een stapel dozen, een boze kip of een verbaasd gezicht, alles is bruikbaar. Ik zie er  een verhaal in en laat het terugkomen in mijn werk. Ik teken met vlotte lijnen en oog voor detail. In mijn illustraties valt vaak van alles te ontdekken, ze zijn net even  anders, met humor of een twist.

Opleiding

Ik studeerde aan de kunstacademie en deed de opleiding grafische vormgeving en de Pabo. Ik ben aan het werk gegaan als illustrator en grafisch vormgever en heb daarnaast parttime als leerkracht basisonderwijs gewerkt. De afgelopen jaren heb ik me helemaal op mijn creatieve werk gericht en werk ik fulltime als illustrator.

illustratie vliegtuig Sabine van der Ploeg

Ervaring

Door mijn ervaring als leerkracht en Master leren en innoveren weet ik hoe je kennis en ideeën overbrengt en hoe belangrijk beeld daarbij is. Naast illustrator heb ik ervaring als grafisch vormgever en ontwerp onder andere logo’s en huisstijlen.

Ik ben flexibel en denk graag mee om jouw idee op een originele manier te visualiseren. Ik vind het een uitdaging om met elke illustratie een uniek en sprekend beeld te creëren waarmee een boodschap of verhaal helder overkomt bij de juiste doelgroep.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw illustratie?