Infographic laten maken?

Met een infographic maak je het zichtbaar en begrijpelijk. Een infographic is een combinatie van tekst en illustratie met de illustraties in de hoofdrol. Op deze manier kun je een proces of verhaal samenvatten en helder communiceren. 

snel en vrijblijvend

Infographic Erasmus onderwijs Sabine van der Ploeg
Infographic voor het Erasmus MC waarin de adviezen uit het rapport van een adviesproject in beeld zijn gebracht.

Infographic

Complexe informatie, getallen, een proces of veel uitleg; in een infographic ziet je doelgroep snel waar het om gaat. Je kunt een infographic maken voor elke doelgroep.

Met beeld en korte tekst verduidelijk je de informatie tot een overzichtelijk en aantrekkelijk geheel. Een grote hoeveelheid informatie kun je ermee samenvatten en op een begrijpelijke manier presenteren. De afbeeldingen  op de infographic kan ik in verschillende stijlen maken, vereenvoudigd of juist met veel details.


informatie in beeld

Ik help je graag om jouw informatie in een infographic in beeld te brengen. Samen kijken we hoe we de infographic het beste kunnen laten aansluiten bij de informatie en de doelgroep. Daarnaast kijken we hoe het het beste past bij de uitstraling van je onderneming of instelling.

Vaak werk ik met door de opdrachtgever aangeleverde tekst maar als die er niet is kan ik kan de tekst bij het beeld ook zelf maken of samenwerken met een tekstschrijver.

infographic coschap onderwijs Sabine van der Ploeg

Een originele infographic:

Werkwijze

infographic tips voor creativiteit
Stap 1 Samen kijken we naar de essentie van de  informatie waar het om draait. Welke beelden passen bij welke tekst en welke doelgroep wil je bereiken?
Stap 2Als dit helder is maak ik een voorstel met de kosten, het tijdsbestek en de wijze van aanleveren.
Stap 3Na goedkeuring ga ik aan de slag. Ik begin elke infographic met een of meerdere schetsen.
Stap 4De schets leg ik voor en naar aanleiding van jouw feedback werk ik deze uit.
Stap 5Je ontvangt de infographic op de gewenste manier en in het afgesproken (digitale) formaat aan.